dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "biblioteca judeteana constanta"

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și la Biblioteca Județeană din Constanța. În cadrul evenimentului „Onor Armatei Române!” s-a vorbit despre semnificația acestei zile, precum și despre sacrificiul militarilor care au luptat pe front. De asemenea, a fost lansat și volumul „Omagiu eroilor”, semnat de colonelul în rezervă Remus Macovei. În final, toți cei prezenți au putut admira expoziția de carte „Eroismul ostașilor români reflectat în literatura română”.

Un nou volum de poezii a fost lansat la Biblioteca Județeană din Constanța. Iulia Mihalcea a scris în cele peste 120 de pagini poezii despre „război și pace”, „copacul cu numărul 12”, „chiștoace” și „baloane de săpun”. Cartea este tradusă și în limba franceză. Cei care au participat la eveniment au luat acasă un volum cu autograful autoarei.

Încă o carte a fost lansată la Constanța. În 2016 și 2021, Marina Cușa și-a reunit cronicile și eseurile dedicate literaturii dobrogene în două cărți de critică literară. Este vorba de volumele „Orizontul cărților“. Volumul II face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni precum și valorile care o edifică. Lansarea a avut loc la Biblioteca Județeană.

Poșete, mănuși, batiste, bijuterii, pudriere sau oglinjoare de poșetă. Sunt doar o parte dintre exponatele pe care constănțenii le pot admira la Biblioteca Județeană. Accesoriile din „cufărul bunicii” au fost aduse din colecțiile de familie ale bibliotecarilor și prietenilor acestora. Vorbim de obiecte care au permis dintotdeauna femeii să se exprime non-verbal.

S-au scurs momente extrem de emoționante în weekend la Biblioteca Județeană din Constanța acolo unde, omul de cultură, scriitorul și dascălul constănțean Arșaluis Sarchisian Gurău a fost distinsă cu Premiul Uniunii Armenilor din România. Cu o impresionantă activitate culturală, aceasta a susținut că premiul ce i-a fost acordat este „Oscarul” ei, pentru întreaga carieră de peste 40 de ani.

Trecutul și prezentul Dobrogei s-au îmbinat armonios în cadrul unui vernisaj care a avut loc astăzi la Constanța. Istoria, cultura, tradițiile și datinile pe care le regăsim în regiunea noastră au fost prezentate la Biblioteca Județeană. Cărțile care au fost expuse ilustrează totodată, împletirea etnico-demografică a regiunii care a transformat Dobrogea într-un imens muzeu viu. Vernisajul „Book Impact-Cartea Dobrogeană” poate fi vizitat până pe 7 octombrie.

11 trofee vor fi acordate scriitorilor din Dobrogea. La Muzeul de Artă din Constanța va avea loc în acest weekend „Gala Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România”. Premiile vor fi acordate pe ultimii trei ani. Este vorba de 2019, 2020 și 2021. Evenimentul este organizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” și are în vedere valorificarea meritelor unor scriitori contemporani care s-au făcut remarcați prin operele și talentul lor.

Robotica și Inteligența Artificială sunt două ramuri care încep să-i pasioneze pe tinerii constănțeni din ce în ce mai tare. Câțiva elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” participă an de an la concursuri de IT și robotică și câștigă premiu după premiu. Pentru ei tehnologia reprezintă viitorul. Un program în acest sens va avea loc și la biblioteca județeană care va dura doi ani și îi va pregăti pe tineri în domeniul tehnologiei.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233